06-48338642
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Het vrouwelijk lichaam heeft er een zware klus opzitten. 40 weken lang, de zwangerschap, heeft het lichaam moeten presteren.
Het vereist uiteraard heel wat werk om een kindje te voldragen.
Na de bevalling heeft het lichaam, én geest, tijd nodig om te ontzwangeren. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot.
Ontzwangeren duurt ook negen maanden, waarvan de eerste weken het belangrijkst zijn.
In de eerste weken na de bevalling heeft moeder vooral rust nodig. Terwijl dit vaak juist zo`n hectische periode is.
Denk aan de nachtelijke voedingen, huiluurtjes, kraamvisite, en de onzekerheid die vaak de kop opsteekt wanneer het het eerste kindje betreft.
Het gezin moet z`n ritme zien te vinden waarbij regelmaat belangrijk is. Zoals vroeger gesproken werd over de drie R: Rust - Reinheid - Regelmaat.
Je hele wereld lijkt even op z`n kop te staan, en iedereen binnen het gezin heeft even nodig om z`n draai te vinden.
Daarnaast hebben we dan ook nog de welbekende kwalen en klachten die vaak optreden na de zwangerschap en bevalling.
Ook de veranderde hormoonhuishouding zorgt voor tal van klachten; Vermoeidheid, stemmingswisselingen en emotioneel instabiel.
De hormonen zijn flink door elkaar gehusseld, en moeten weer even hun plek zien te vinden.
Dat lukt bij een enkeling niet vanzelf en daardoor wordt een postnatale depressie veroorzaakt.
APS-therapie kan u helpen sneller te herstellen van deze klachten
Natuurlijk heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen na de bevalling (ook op hormonaal gebied) maar het kan daar heel goed wat hulp bij krijgen.
APS-therapie breekt niet in in het natuurlijke proces, maar het ondersteunt het.
Ik kan een behandelschema opstellen waarmee we de buik, rug, heupen en schaamstreek kunnen aanpakken (geheel ontkleden is niet nodig).
Daarnaast behandel ik voor de hormonale schommelingen. Ook ga je beter slapen dankzij APS therapie.
Het APS apparaat wordt gebruikt om de actiepotentiaal in het lichaam te stimuleren.
Door de prikkeling van de actiepotentiaal treedt er een verbeterde cel-communicatie op waardoor er een toename van energie plaatsvind in het lichaam.
Deze energie komt voort uit de toename van ATP (adenosinetrifosfaat) die door de behandeling met het APS apparaat met factor 5 tot 8 keer wordt verhoogd.
Deze energie wordt door het lichaam benut om cellen te laten herstellen en in balans te brengen.
Bij verbruik van deze energie zorgt de lichaamseigen pijnstiller adenosine, die in gebonden vorm overblijft, voor extra pijnstilling.
Een ander positief effect van APS therapie is terug te vinden in een versnelde afvoer van afvalstoffen in het lichaam dat ook bijdraagt aan minder pijn en
een betere algehele gezondheid.
Doordat er gebruik gemaakt wordt van een unieke vorm van microstroom heeft APS therapie een sterk doordringbaar vermogen waardoor ook dieper gelegen
gebieden in het lichaam goed te bereiken zijn.
Hiermee onderscheid APS therapie zich ten opzichte van veel andere therapievormen.
Doormiddel van elektroden wordt het APS signaal overgebracht op het lichaam.
De elektroden wordt op strategische plaatsen aangebracht om een effectief mogelijke behandeling te verkrijgen.
Dit APS signaal is pijnloos, comfortabel en is geheel veilig voor het lichaam.
APS therapie herstelt het verstoord evenwicht van het immuumsysteem en stimuleert zo indirect het zelfgenezend vermogen en de balans tussen de organen van het lichaam.
Stoffen die door APS gestimuleerd/genormaliseerd worden:
Verhoging ATP gehalte:
ATP gehalte in het bloed verhoogd tot 500-800% van het normale niveau. ATP voorziet het lichaam van de benodigde energie voor bijvoorbeeld de eiwitsynthese, celherstel en uitwisseling van moleculen. Dit heeft een positieve invloed op de wondgenezing en botgroei.
Verhoging van melatonine:
Dit heeft een rustgevende werking, geeft verlichting van angst en heeft een positieve invloed op stress en slapeloosheid. Ook heeft melatonine een bloedverdunnend effect, wat de lokale doorbloeding ten goede komt.
Verhoging van leucine-enkefaline:
Dit is een ontstekingsremmer en vermindert de pijnbeleving. Het zorgt voor een lichte verhoging van de hartslag en verwijding van bloedvaten, wat een betere doorbloeding van ontstoken plekken geeft.
Verhoging van B endorfine:
Dit is een lichaamseigen morfineachtige stof met een sterk pijnstillend effect - ook wel het 'gelukshormoon' genoemd.
Normaliseert het Serotonine gehalte:
Dit is belangrijk voor de stemming, slaap- en eetritme, temperatuurregulatie en bloedsomloop. Ook speelt serotonine een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Mensen met lichamelijke klachten en pijn kunnen daardoor s'nachts ook niet goed slapen, met als gevolg dat ze de volgende dag niet fit zijn.
Serotonine wordt behalve in de hersenen ook in de darmen aangemaakt en een tekort hieraan veroorzaakt depressie, verdriet en angst. Ook regelt serotonine een gezonde peristaltiek en secretie van de darmen.
Normaliseert het cortisol gehalte:
Dit speelt een rol bij het slaapritme en het afweersysteem. Cortisol wordt ook wel stress hormoon genoemd omdat bij stress extra cortisol aangemaakt wordt.
Activering T-Lymfocyten:
Versterkt het immuunsysteem, en werkt zodoende ontstekingremmend.
Klachten als gevolg van zwangerschap en bevalling:
Pijn in de omgeving van het bekken komt vaak voor in de zwangerschap en ook in de periode daarna. Ongeveer de helft van de zwangere vrouwen heeft last van bekkenpijn of lage rugpijn.
Klachten over bekkeninstabiliteit zijn na een bevalling niet ineens voorbij. Al zijn de zwangerschapshormonen zijn verdwenen, het duurt vaak een tijd voordat de verbindingen tussen de bekkenbeenderen weer hun oude stevigheid terug hebben. Ze hebben negen maanden de tijd gehad om meer rekbaar te worden, dus het is niet zo gek dat zij ook een langere tijd nodig hebben om weer stevig te worden. Bovendien is er nu een nieuwe belasting bijgekomen: het optillen en dragen van het kind. Dit betekent dat alle adviezen die in de zwangerschap van kracht waren, ook nog na de bevalling gelden. Ook hier moet u schipperen tussen te veel rust met spierverslapping als gevolg en te veel activiteit met toename van pijn als gevolg.
Een grote angst van veel vrouwen met bekkeninstabiliteit is dat zij in een rolstoel terechtkomen. Blijvende invaliditeit is echter een zeer zeldzame uitzondering. Het grootste deel van de pijnklachten tijdens de zwangerschap heeft betrekking op 'normale' bekken- of lage rugpijn die spontaan geneest.
Dat duurt meestal enige maanden, in uitzonderingsgevallen meer dan een halfjaar. Ook de ernstiger klachten over bekkeninstabiliteit verdwijnen bij de overgrote meerderheid van de vrouwen uiteindelijk wel. Dit kan vaak lang duren: gemiddeld een halfjaar, soms langer. Doorgaans zijn de hier genoemde maatregelen (rust, maar ook veel oefenen om de spieren weer stevig te krijgen, ondersteuning en pijngrenzen respecteren) voldoende voor een spontaan herstel.
Tijdens het bevallen kan een vrouw inscheuren of ingeknipt worden. Dit wordt soms gehecht. Het gebied rond de hechtingen kan wel een paar weken of maanden pijnlijk of gevoelig blijven.
Na een keizersnede (sectio), duurt het lichamelijk herstel wat langer. Het betreft hier uiteindelijk toch een zware buikoperatie, met een wond in de buik.
Buikpijn is een normaal verschijnsel na de bevalling. De baarmoeder heeft immers de tijd nodig om weer tot de normale grootte te komen en op de juiste plaats. We spreken dan ook wel van de zogeheten naweeen.
Ook kan de buikpijn veroorzaakt worden door de darmen die even van slag zijn. Obstipatie of diarree na de bevalling zijn veelvoorkomend. Vooral na een keizersnede zijn de darmen enkele dagen flink van slag omdat deze tijdens de operatie opzij gelegd zijn en nu hun plaats weer moeten vinden.
De enige remedie hier is rust nemen.
Hoofdpijn is eveneens een veelgehoorde klacht tijdens en na de bevalling. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. Na een keizersnede kan men als bijwerking van de ruggenprik of narcose last krijgen van hoofdpijn. Maar ook van het persen tijdens de bevalling krijgen veel moeders een druk op het hoofd.
Door het persen bij de bevalling kunnen aambeien optreden.
De veranderde hormoonhuishouding, veranderingen om je heen, vermoeidheid en stress kunnen een rol spelen. Omdat een bevalling zo`n zware klus is, hebben bijna alle nieuwbakken moeders vaak last van vermoeidheid. Zoals eerder beschreven is dit een erg drukke periode, waarin veel moeders erg emotioneel kunnen zijn of worden. Tel daarbij op de gebroken nachten, veel visite, voedingen, andere kinderen binnen het gezin, lichamelijke ongemakken, onzekerheid, hormonen, etc, etc. Het is niet verwonderlijk dat je soms helemaal uitgeput bent. Denk vooral aan jezelf. Dus zeg rustig de visite af wanneer je er geen behoefte aan hebt, of regel een avond oppas in je eigen huis die het even van je overnemen, zodat je even bij kunt tanken.
Het wil ook wel eens helpen een vitaminepreparaat te gebruiken. Met name ijzer hebben net bevallen moeders nodig.
Doordat ik bij u langskom voor de APS behandeling heeft u minder stress, u hoeft het huis niet uit.
Uw baby en eventueel ander(e) kind(eren) kunnen gewoon thuis in hun dagritme blijven, wel zo prettig en comfortabel.