Hoe werkt APS therapie:

Doormiddel van plak-elektroden wordt er een prikkeling aangeboden aan het lichaam. Deze prikkeling is een nabootsing van de lichaamseigen zenuwimpuls, de Actie Potentiaal. De actiepotentiaal is de stroom die over de zenuwen in je lichaam loopt en zorgt voor de communicatie tussen de cellen. ­­­Dit signaal in ons lichaam is nodig om het lichaam in conditie te houden. Alle belangrijke processen in ons lichaam worden gestuurd door dit signaal. Telkens als er een actiepotentiaal opgewekt wordt zal de zenuwcel zijn uitwisselingsprocessen met onder ander natrium en kalium starten. Hierdoor wordt de cel weer geactiveerd en zullen ook andere cel processen die van belang zijn volgen. De zenuwcel raakt zo weer getraint in zijn taak en zal beter presteren. Lichaamsprikkels en signalen worden nu weer goed doorgegeven en neurotransmitters worden aangemaakt en in balans gebracht. Vandaaruit wordt het lichaam aangespoort tot verbetering en/of herstel. Een groot voordeel: geen bijwerkingen, het zijn immers lichaamseigenstoffen die worden aangemaakt of genormaliseerd.

                                                                              

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen die het lichamelijke actiepotentiaal negatief kunnen beïnvloeden. Voorname redenen zijn bijvoorbeeld een blessure, klacht of ziekte in het lichaam en het ouder worden. Het is aangetoont dat mensen met een leeftijd boven de 40 een aanzienelijk verzwakt actiepotentiaal signaal hebben. Veel mensen zullen ook herkennen dat ze op jongere leeftijd veel gemakkelijker over klachten en blessures heen stapten.

Door de toepassing van APS therapie wordt dan alsnog gebruik gemaakt van het actie potentiaal signaal. Een ander positief effect van APS therapie is terug te vinden in een versnelde afvoer van afvalstoffen in het lichaam dat ook bijdraagt aan minder pijn en een betere algehele gezondheid. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een unieke vorm van microstroom heeft APS therapie een sterk doordringbaar vermogen waardoor ook dieper gelegen gebieden in het lichaam goed te bereiken zijn. Hiermee onderscheid APS therapie zich ten opzichte van veel andere therapievormen. 


Het voordeel van APS therapie bij chronische ziekten:

Omdat het lichaamseigen actie potentiaal wordt nagebootst, wordt binnen het lichaam de suggestie gewekt dat dit uit eigen lichaamsfunctionering is ontstaan. Zodoende treed er bij deze therapie geen gewenning op in het lichaam, waardoor de APS behandelingen tot in lengte van dagen effectief zullen blijven. Dat maakt deze therapie heel geschikt voor mensen met chronische aandoeningen en langdurige ziekten. Het grote voordeel is dat ze de behandelingen niet voor langere tijd hoeven onderbreken (wat bij sommige andere therapieen wel nodig is omdat er gewenning optreed). Vaak leidt een onderbreking tot verergering van de klachten. Na een reeks van APS behandelingen wat korter op elkaar is vervolgens een onderhoudsbehandeling van één keer per week meestal voldoende om het resultaat te behouden. Helaas zijn chronische ziekten soms niet te genezen, echter met behulp van APS therapie kunnen de klachten wel verbeteren en het leven een stuk aangenamer maken.

 Als APS therapie goed aanslaat bij iemand met een chronische ziekte is het dus erg fijn als men zich prefentief kan blijven behandelen met APS. Hiervoor bestaat de mogelijkheid om zelf een apparaat aan te schaffen. Meer informatie hierover vind u bij de rubriek 'links en tips.

Een voorbeeld van getraumatiseerd weefsel voor, tijdens en na een APS behandeling:

Onderzoeken van Dr. Becker hebben aangetoond dat getraumatiseerd weefsel meer weerstand biedt dan gezond weefsel. Aangezien elektrische signalen (actie potentiaal) dan om de getraumatiseerde plek geleid worden, duurt herstel dan vaak ook lang. Met APS kunnen we de elektroden op de pijnplek aanbrengen en zodoende de elektrische signalen door de pijnplek leiden. Met als gevolg dat de aangedane plek vele malen sneller weer gezond is.