Neuro-hormonen komen in balans:


Er zijn verschillende neurohormonen in het lichaam die door een APS behandeling gestimuleerd of genormaliseerd worden. Door de neurotransmitters worden de synapsen geactiveerd en gaan er een soort poortjes open. Hierdoor wordt verbinding tussen de vele zenuwcellen in stand gebracht, waardoor de signalen lange afstanden af kunnen leggen. Deze neurohormonen zijn onder andere :- Verhoging van melatonine:

Dit heeft een rustgevende werking, geeft verlichting van angst en heeft een positieve invloed op stress en slapeloosheid. Ook heeft melatonine een bloedverdunnend effect, wat de lokale doorbloeding ten goede komt.


- Verhoging van leucine-enkefaline:

Dit is een ontstekingsremmer en vermindert de pijnbeleving. Het zorgt voor een lichte verhoging van de hartslag en verwijding van bloedvaten, wat een    betere doorbloeding van ontstoken plekken geeft.


- Verhoging van B endorfine:

Dit is een lichaamseigen morfineachtige stof met een sterk pijnstillend effect . U gaat zich beter voelen.


- Normaliseert het Serotonine gehalte:

Dit is belangrijk voor de stemming, slaap- en eetritme, temperatuur regulatie en bloedsomloop. Ook speelt serotonine een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Mensen met lichamelijke klachten en pijn kunnen daardoor s'nachts ook niet goed slapen, met als gevolg dat ze de volgende dag niet fit zijn. 
Serotonine wordt behalve in de hersenen ook in de darmen aangemaakt en een tekort hieraan veroorzaakt depressie, verdriet en angst. Ook regelt serotonine een gezonde peristaltiek en secretie van de darmen.

- Normaliseert het cortisol gehalte:

Dit speelt een rol bij het slaapritme en het afweersysteem. Cortisol wordt ook wel stress hormoon genoemd omdat bij stress extra cortisol aangemaakt wordt.

- Activering T-Lymfocyten: 

Versterkt het immuunsysteem en werkt zodoende ontstekingsremmend. 

- Verhoging ATP gehalte:

ATP gehalte in het bloed verhoogd tot 500-800% van het normale niveau. ATP voorziet het lichaam van de benodigde energie voor bijvoorbeeld de eiwitsynthese, celherstel en uitwisseling van moleculen. Dit heeft een positieve invloed op de wondgenezing en botgroei. Ook verbetert het de doorbloeding en het herstel van de weefsels. Het lichaam krijgt de nodige energie om te kunnen herstellen en u gaat zich fitter voelen.