Wat is pijn:

Iedereen heeft wel eens pijn, wat als vervelend ervaren wordt, maar eigenlijk is pijn een waarschuwingssysteem van ons lichaam. Pijn beschermt en waarschuwt het lichaam tegen gevaar en ergere beschadiging. Pijn is een onaangenaam gevoel dat je kunt ervaren. Het is niet zichtbaar of meetbaar. Alleen jijzelf voelt of en hoeveel pijn je hebt.

Er zijn verschillende soorten pijn: Hoofdpijn, buikpijn, migraine, spier- en gewrichtspijn, rugpijn, zenuwpijn en menstruatiepijn.

Pijn voel je op de plek waar het lichaam beschadigd is. Goed om te weten is dat de mate van pijn die je ervaart niet overeen hoeft te komen met de ernst van de verwonding of beschadiging van het lichaam. Veel pijn ervaren wil dus niet zeggen dat er ook veel schade is. Dat is bijvoorbeeld het geval bij sporters die ondanks een blessure door kunnen gaan en pas na de wedstrijd ontdekken dat ze pijn hebben. Of als je al een paar nachten slecht geslapen hebt, dan ervaar je veel sneller en meer pijn dan wanneer je niet moe bent. Pijn is dus niet alleen afhankelijk van de mate van schade in het lichaam, maar ook van psychische, lichamelijke en sociale aspecten.


Hoe werkt pijn:

In het lichaam bevinden zich sensoren; zenuwuiteinden die verbonden zijn met het ruggenmerg. Via het zenuwstelsel sturen deze sensoren berichten naar de hersenen. Onderweg passeren deze berichten zogenaamde schakelstations in het ruggenmerg en de hersenen. Hier wordt bepaald of een bericht wordt doorgestuurd of niet. De berichten verplaatsen zich van schakelstation naar schakelstation. Bijzonder is dat deze stations een bericht ook kunnen tegenhouden, verzwakken of versterken. Het zijn als het ware poortwachters die bepalen in welke mate de signalen worden doorgegeven. Als bijvoorbeeld je hand beschadigd is, door verbranding of een andere verwonding, dan sturen de sensoren in de hand via de schakelstations in het ruggenmerg een bericht naar de hersenen. De hersenen zorgen er vervolgens voor dat er een pijngevoel ontstaat, waardoor je je hand onder de hete kraan vandaan trekt.

Hoe kan APS therapie helpen in het bestrijden van pijn:

APS-­Therapie is een behandelvorm waarbij er door middel van speciale kleefelektroden op het lichaam een veilige en pijnloze zwakstroomprikkeling (APS-signaal) aan het lichaam wordt aangeboden. Dit APS-signaal simuleerd (en dus ook stimuleert) het lichaamseigen actiepotentiaal, waardoor het lichaam wordt aangespoord tot herstel. Het lichaam wordt hierdoor weer in staat gesteld om essentiële lichaamsprocessen te optimaliseren en zijn lichaamseigen ontstekingsremmende en pijnstillende stoffen te produceren. De effecten van APS-Therapie zijn pijnreductie, herstel en een betere bloedcirculatie, het versterkt het immuunsysteem en het zorgt voor een toename van energie en mobiliteit, zonder negatieve bijwerkingen.

Medicijnen intolerantie:

Een grote groep mensen die last van pijn hebben zijn intolerant voor bepaalde vormen van medicatie of hebben dermate sterke bijwerkingen van de medicatie dat ze de medicatie tegen de pijn niet verdragen. In dit soort situaties kan APS zelfs de enige oplossing zijn om de pijn te bestrijden. Veel behandelprikkels zijn dan vaak al te intensief en belasten het lichaam te veel. De microstroom van APS therapie is dan een lichte en veilige manier van behandelen.

Ondersteuning:

Veel therapie vormen die pijnklachten behandelen verlangen activiteit van het lichaam. Dit ondanks dat de pijnklachten enorme hoeveelheden energie consumeren, energie die het lichaam nodig heeft om de pijn af te laten nemen. (Zo is b.v. het Tens apparaat een vreemd signaal voor het lichaam, deze behandelvorm kost het lichaam dan ook veel energie en dat is zonde). In deze situaties waar de klachten het lichaam belemmeren om te herstellen kan APS therapie gebruikt worden om meer energie in het lichaam vrij te maken. Deze energie komt dan ten goed aan het herstel en hierdoor zullen ook de pijnklachten afnemen. Tevens kan een eventuele andere behandeling die misschien ingezet is om de pijnklachten te behandelen beter werken doordat het lichaam door de toename van energie van de APS behandeling beter reageert ondanks de pijnklachten.

Afspraak maken, of heeft u vragen ? Maak dan gebruik van het contact formulier. Dezelfde dag nog kunt u een reactie van mij terug verwachten.

Een cliënt verteld...

"Op 57-jarige leeftijd werd ik overvallen door acute reumatische artritis.  
Letterlijk van de ene dag op de andere kon ik bijna niets meer.
Moest mijn prachtige beroep als musicus opgeven.
Een van de klachten bij RA, naast bewegingsbeperking, is pijn.
Dat begint ’s morgens bij het opstaan, verergert gedurende de dag en is in de avond vaak verlammend.
Ik ben nu 75 en hoewel zelfs pijn went kan ik niet ontkennen dat het leven er niet echt leuker van wordt.
Vele diverse pijn- en ontstekingsremmers zijn op me uitgeprobeerd,
die stabiliseerden wel de ontsteking maar de pijn werd er niet of nauwelijks minder om.
Wel hadden ze forse bijwerkingen zodat ik uiteindelijk terugviel op handenvol paracetamoltabletten,
die marginaal tot niet de pijn verlichten.

Door toeval kwam ik recent in contact met Sandra Mulder en APS therapie.
Ik had er nooit eerder over gehoord. De pijn was op dat moment op een hoogtepunt en vrijwel ondragelijk.
Na één behandeling was de ergste pijn verdwenen en vier behandelingen verder was ik na achttien jaar vrij van pijn!
Ik kan mijn geluk niet op.
Ik verwacht dat ik nog wel eens een terugval krijg maar dan is er Sandra die mij snel weer bijspijkert.
Ik kan alle chronische pijnlijders APS warm aanbevelen!"

Ben.